DESCOBREIX EL PLA DE MALLORCA


 

Qui som

 Marca "Pla de Mallorca"

La Mancomunitat Pla de Mallorca, com a organisme públic, va néixer al 1982 amb l’objectiu de coordinar el tractament dels residus sòlids de tots els municipis de la comarca. Amb el temps, l’entitat ha evolucionat i ha ampliat els seus objectius amb la finalitat de facilitar la gestió dels ajuntaments en determinades àrees com són la  recollida de residus urbans, serveis socials, educació d’adults o el servei de promoció econòmica, i així millorar la qualitat de vida dels habitants de la comarca.

 

Els catorze municipis del centre de Mallorca que conformen la Mancomunitat tenen unes característiques semblants. Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca de Bonany, són poblacions que tradicionalment havien tingut economies principalment agràries, on encara es conserven les arrels pròpies de la mallorquinitat, tant de caire folklòric, cultural, gastronòmic i paisatgístic.

 

Aquesta riquesa patrimonial del Pla, la seva arquitectura, cultura, tradicions, el seu paisatge, les seves gents, resten encara desconeguts. Per a això s'ha procedit al desenvolupament de la marca «Pla de Mallorca», que afavoreixi una comunicació global per posar en valor els nostres recursos i maximitzar l'atractiu dels nostres pobles i sectors productius, amb l’objectiu prioritari d'atreure inversions, generar riquesa i ocupació i propiciar el desenvolupament econòmic i social dels nostres municipis des de diversos punts de vista.

 

La finalitat de la marca s'ha d'emmarcar entre un conjunt d'accions encaminades a la potenciació de la marca institucional i turística, denominativa i gràfica del «Pla de Mallorca» com un signe distintiu de qualitat.